Wie bepaald?


27 Jul
27Jul

Wie ervaart dit nou niet?

Hoewel we onze takenlijsten plannen en controleren om ervoor te zorgen dat we op alles zijn voorbereid, heeft het leven een manier om ons toch in de weg te staan.


Wanneer we geconfronteerd worden met onverwachte veranderingen, gebeurtenissen of wanneer dingen niet onze kant opgaan, is het gemakkelijk om uit balans te raken omdat we niet langer meer op weg zijn naar het gewenste resultaat en waarvoor we hadden gepland en waren voorbereid.

Op dat moment kun je je afvragen: "Waarom ik ?!"


Verstrikt raken in hoe je verwachtingen niet zijn waargemaakt en je hulpeloos als een slachtoffer laat voelen. Wellicht zelfs ziet als "de hand van het lot". 

Deze dynamiek kan leiden tot:

* Anderen de schuld geven voor de waargenomen mislukking.

* Probeer harder je omstandigheden onder controle te houden.

* Onregelmatig en emotioneel reageren.

* Plannen en ambities helemaal opgeven.


Dit zijn veel voorkomende reacties wanneer we ons verloren voelen en onze situatie niet kunnen begrijpen. Vaak zijn we geneigd om terug te vechten, tegen de stroom van dingen in te gaan om het gevoel te krijgen dat we enigszins controle hebben over wat het 'lot' ons te bieden heeft. 

En blijven we verwachten, verlangen om terug te gaan naar die oorspronkelijke doelen en bijbehorende resultaten.


Op deze manier reageren - in plaats van de uitdaging aan te gaan en ons aan te passen aan de verandering - ondermijnt en weerhoudt dit het proces 

ons van het herkennen van de vele mogelijkheden die een onverwachte wending van gebeurtenissen met zich meebrengt. 


Door je te verzetten en het blijven proberen de controle in oude staat terug te krijgen, geef je jouw energie en de macht over aan het Niet-Zelf.  

Met als gevolg, een mentale verstoring en nog verder uit balans! Met andere woorden, verder van huis.


Echt voorbereid zijn is :

Wanneer je weet wat jouw innerlijke authoriteit en strategie is! Hiermee in welke situatie dan ook, te kunnen vertrouwen dat je de juiste beslissingen voor jou neemt.

Je verantwoordelijkheid in eigen hadden hebben is de echte controle over jouw leven in eigen handen hebben.


 Liefs, Your Innerverse Guide 

-xXx-