Wees Lief


05 Feb
05Feb

Iets om in overweging te nemen…. 


We praten veel over pesten als een ervaring die we met andere mensen hebben. Maar soms zijn we onze eigen bullebak. Denk er eens over na... 

Zeg je dingen tegen jezelf die je nooit door andere mensen over je zou laten zeggen? Hoe vaak zeg je tegen jezelf dat je niet kunt doen wat je wilt doen omdat je niet goed genoeg bent, dat je het niet verdient ...?


Hoe vaak zeg je tegen jezelf dat je te dik, dun, niet slim genoeg, te lui of onwaardig bent….? 

Hoe vaak moet je jezelf ervan weerhouden jezelf toe te staan om zelfs maar te DROMEN over wat je in je leven echt zou willen? 


Hoe vaak slaag je er niet in om goed grenzen te stellen, laat je mensen over je heen lopen en sta je het respect en de zorg die je wilt en verdient niet toe? 


Dit zijn slechts een paar manieren waarop we onszelf "pesten". Bij pesten gaat het er niet alleen om dat kinderen gemeen tegen elkaar zijn. Soms gaat pesten over het feit dat we onszelf ervan weerhouden te creëren wat we willen in de wereld. En we woorden in ons hoofd gebruiken die niet de grootsheid en waarde weerspiegelen van wie we werkelijk zijn. De "officiële" definitie van pesten is "proberen te schaden, intimideren of dwingen (iemand die als kwetsbaar wordt beschouwd)". 


Mijn "onofficiële" definitie van pesten is elke ervaring die plaatsvindt door toedoen van een andere persoon, of door toedoen van je eigen "innerlijke stem", waardoor je aan jezelf twijfelt, twijfelt aan je waarde, twijfelt aan je beminnelijkheid, twijfelt aan je macht en zorgt ervoor dat je je niet veilig voelt om je Authentieke Zelf in de wereld uit te drukken. 


Hoe zou je leven eruitzien als je, telkens als je een droom of inspiratie had, een stem in je hoofd had die op en neer sprong van opwinding en fluisterde: "Ga ervoor, jij geweldige, levendige, mooie, machtige, prachtige ziel, JIJ"?


Hoe zou jouw ervaring van de wereld anders zijn als je je eigen beste innerlijke cheerleader was? 


Dit, mijn tribe, is echt de geheime saus om een succesvol, sappig en vreugdevol leven te leiden. Wees je eigen innerlijke beste vriend en stop met jezelf pesten.


Heel veel liefs van een vrouw die tot aan haar 18e is gepest en er (te) lang over heeft gedaan om van zichzelf te gaan houden en zichzelf te zien als een mens met 'perfect imperfections'💕


I am U-nique, and so are YOU❣👊🏼