Wat is Human Design?


11 Nov
11Nov

Je unieke zelf ontdekken onder de lagen van conditionering is wat Human Design je geeft. Het is een holistisch, logisch en praktisch systeem voor persoonlijke ontwikkeling, het is uniek ten opzichte van alle andere systemen omdat het uitgaat van onze bewuste Ă©n onbewuste eigenschappen. Twee calculatiemomenten onthullen je unieke potentieel, je missie en je rol. Een imprint in je D.N.A en een in je Bewustzijn. Zoals alles bestaat uit 'de Elementen', zo heeft ieder van ons zijn eigen combinatie en percentage daarvan, in Human Design noemen we dat je True-Self. Met jouw analyse in je handen wordt je je eindelijk bewust van wat van jou is en wat door een ander ingebracht is. Je neemt de energie van anderen geheel onbewust over en vanuit deze mechaniek (conditionering) maak je vervolgens beslissingen op basis van wat of wie je van nature helemaal niet bent. We hebben het dan over de Not-Self. 


Jouw hard wiring is waar ik mee werk, zodat jij echt gaat voelen wie Zelf is. In Human Design onderscheiden we vier basistypen met elk een eigen strategie. Je strategie is samen met de autoriteit in jouw unieke holistische design, je 🔑sleutel of kompas 🧭 om te ontdekken wat van jou is en wat niet. De sleutel om te voelen en te erkennen wat je al die tijd wellicht hebt genegeerd, je ware unieke zelf. Met deze simpele tool leer je beslissingen te maken die echt bij JOU horen en zal je de verhalen die jouw hoofd je vertelt kunnen laten voor wat ze zijn, verhalen... 


Inzicht in jouw design geeft je inzicht in wie jij bent als tevens je in interactie met anderen. We zijn immers niet alleen hier op deze prachtige planeet en daarnaast dienen alle interacties een doel. Andere mensen brengen hun eigen blauwdruk, hun eigen kwaliteieten, energie, en als radertjes in een uurwerk valt dit naadloos in elkaar. leder radertje in een uurwerk is uniek, elk met een eigen functie. Zonder te vergelijken heeft ieder zijn unieke bijdrage aan het geheel. Schuld, schaamte of niet-goed-genoeg doen hier niet mee, want je hard wiring is perfect zoals het is en heeft geen keus, hoe je ermee omgaat, dat is aan jou! 


Human Design gaat dus voorbij schuld en schaamte. Je eigen uniekheid, jouw energie, jouw potentieel, jouw missie.... En die van de ander, je partner, collega, ouder, kind, vriend of vriendin, elke combinatie zijn eigen functie, het is 'all Mechanics', we hoeven alleen maar te begrijpen hoe het werkt. Simpel, maar niet altijd even makkelijk...


Human Design is een synthese van verschillende wetenschappen. De Oosterse l Ching en het hindu Brahmin Chakra systeem en de Westerse Astrologie en Joodse Kabbala. Maar ook bio genetica e.i kwantumfysica, het geheel groter dan de som der delen. 


Elk design is uniek, leder mens is uniek. Jij bent uniek en dat is een Geschenk! In jouw unieke holistische design wordt jouw unieke potentieel blootgelegd. Je rol en je doel of missie waarom je hier bent wordt zichtbaar gemaakt. Door je strategie en autoriteit toe te passen en de mechaniek te begrijpen, te voelen en steeds weer te toetsen zal jouw unieke missie zich ontvouwen. Je zal voldoening, rust, succes of verwondering ervaren. En dat gaat verder dan geluk. Geluk is vluchtig, een moment, een uur of een dag, maar dan ebt de euforie langzaam weer weg, het diepe gevoel van rust of voldoening is een staat van zijn. Je ervaart dat de reis belangrijker is dan het doel... Ik geloof erin dat de wereld echt mooier wordt wanneer jij jouw unieke plaats in de wereld inneemt. Wanneer jij de moed hebt om je authentieke zelf te leven wordt iedereen daar beter van. Het is jouw geboorterecht om rust, voldoening, succes en verwondering te ervaren en de wereld te vullen met jouw Soul Purpose, jouw missie. Hoe mooi is het voor iedereen als jij in de wereld staat met voldoening in plaats van frustratie? Om je ware goud te vinden en met jouw missie hier ten volle bij te dragen, precies zoals jij gewired bent, wat  jouw unieke blauwdruk is. Zonder gevoel van schuld, schaamte en niet-goed-genoeg ! het gevoel dat ik krijg wanneer ik de opluchting zie bij de ander, bij jou, wanneer je tijdens een Human Design analyse, of 1 op1 begeleidings traject in je diepste zijn wordt geraakt dat het helemaal goed is zoals je bent - dat je ervaart wat je diep van binnen al lang weet, dat je contact maakt met jouw missie en dat je eindelijk een handleiding in handen hebt en leert gebruiken om bij je eigen potentieel te blijven en daarop kunt vertrouwen - is wat mij in mijn diepste vervuld. Ik heb deze opluchting, dit intense gevoel van Goed Genoeg en zelf integer zijn en het begrijpen waarom iemand doet en is wat hij/zij doet werd het mijn missie om dat door te geven.


Voel je dat human Design ook voor jou wat kan betekenen?

Wil jij ook meer inzicht in wie jij denkt dat je bent zodat je die oude overtuigingen kan gaan onderzoeken? Neem dan contact op via 'Stel een vraag button, bel of email op : corrinda@fortheloveofwholeness en dan help ik jou graag zo snel mogelijk op weg!        

Liefs, Corrinda

-xXx-