Tik-Tok Tik-Tok, tijd lijkt is niet relevant voor de Thymus.


13 Jul
13Jul

Tik-Tok Tik-Tok, tijd lijkt niet relevant voor de Thymus.


"Als je me alsjeblieft het hogere hart zou kunnen geven om mijn geest te tolereren en van mijn zaken te houden"In een van de vorige berichten over de circadiane klok (die je hier kunt vinden) die bij ons genoemd worden, hebben we deze speciale genen die uiteindelijk reageren door opregulatie of downregulatie op de verschillende signalen van de dagelijkse cycli en door deze acties beheersen ze de celcycli, signaalsystemen die allemaal samen onze interne klok vormen.

De Thymus Tick maken


Er lijken een paar bijna mysterieuze organen te zijn die zich niet aan de wetten van de interne klokken houden. Een van die organen is de thymus. In de thymusklier reageren de klokgenen niet op dezelfde manier op de externe en interne stimuli als de meeste andere organen. De klokgenen worden gedurende een periode van 24 uur op een constant niveau uitgedrukt.


Ze werken dus niet als oscillatoren van de thymuscellen. Interessant is dat hetzelfde soort tijdonafhankelijkheid aan de gang is met de testis - de klokgenen in de testis worden op een constant niveau uitgedrukt.

Waarom is thymus "boven de wetten van de tijd" niet duidelijk, maar het lijkt aannemelijk dat dergelijke tijdonafhankelijkheid plaatsvindt in weefsels met veel onvolgroeide cellen.


Thymus, Wat isThymus?


De thymus is een van de centrale organen van het immuunsysteem. De immuunfunctie van de thymus werd pas in de jaren zestig ontdekt, in 1961 ontdekte Jacques Miller dat nadat proefdieren zonder een thymus bij de geboorte niet in staat waren vreemde weefsels af te stoten en ze ook de vele infecties niet konden weerstaan. Na deze ontdekkingen werden specifieke immuuncellen ontdekt, namelijk T-cellen (T voor "thymus"). In de thymus doorlopen T-cellen een rijpingsproces. Vóór deze ontdekkingen dacht men dat thymus geen functies heeft.


Proces van adequate vertaling


We hebben hier een onderwerp over het microbioom aangeraakt. Uit het laatste onderzoek blijkt dat een goed functionerend immuunsysteem afhankelijk is van de effectieve overspraak tussen microben en immuuncellen van het slijmvlies. De darm aangeboren of aangeboren lymfoïde cellen van het darmslijmvlies werken samen met darmmicroben en een groep gespecialiseerde dendritische cellen (plasmacytoïde dendritische cellen) verwijzen naar de informatie met de thymusklier. Het resultaat van dit vertaalproces stimuleert de thymus om nieuwe kolonies van thymuslymfocyten te produceren in overeenstemming met de gezondheid en variëteit van het huidige microbioom. Deze processen vinden meestal plaats in de vroege kinderjaren, vormen de basis van ons immuunrepertoire en beïnvloeden het patroon van reageren op microbiële en virale belasting en het risico op auto-immuunziekten op latere leeftijd.Alessio Fasano, MD, directeur van het Mucosal and Immunology Biology Research Center "Hoe we ons ideale microbioom 'kiezen' om ons immuunsysteem te leren ons te verdedigen in plaats van ons te schaden, is nog steeds een groot vraagteken."Het Ayurvedic Perspective
De ayurvedische theorie van immuniteit wordt beej-bhumi-theorie genoemd ("zaad- en landtheorie") - je lichaam is vruchtbaar land en er zijn zaden eromheen in de wind (een van de translationele manieren is in de ether, lucht).

Wanneer het lichaam wordt overspoeld met giftige ophopingen (Ama) en er onvoldoende levenskracht (Ojas) is, kunnen de zaden ziekteverwekkers worden.

Wanneer deze componenten optimaal zijn en de persoon een Sattvische levensstijl leeft, groeien de zaden in symbiose.

Interessant is dat het woord voor thymus in het Sanskriet dhumah (dhumo-) betekent, rook of damp. Het Griekse woord thymos is verwant aan thymon (tijm), dat was afgeleid van PIE-wortel * dheu- (1), de basis van woorden die "rook" betekent. Vraag je, je nu niet af hoe damp zich kan verhouden tot het onderwerp?

Op een meer esoterische toon die geen verband houdt met Ayurveda, is het bekend dat thymus het hogere hart wordt genoemd. De plaats van liefdevolle compassie en harmonie. Wat heel mooi lijkt te linken ... in zekere zin.


Thymus Regeneratie


Heeft u zich ook afgevraagd over het proces van thymus-involutie? In een vroege levensfase begint de thymus zijn cellen te verliezen door een proces van geprogrammeerde celdood (apoptose) en wordt thymusweefsel vervangen door vetweefsel. Dit proces begint in de vroege kinderjaren, piekt in de puberteit en gaat na de beginfase door met een snelheid van 1-3% van het thymusweefsel per jaar. Acute levensgebeurtenissen zoals acute virussen, chemotherapie of hormoontherapieën kunnen acute degeneratie van de thymus veroorzaken.

Onderzoek heeft een sterk verband gevonden tussen de productie van T-cellen en de incidentie van zowel infectieziekten als kanker (incidentie stijgt omgekeerd evenredig met de productie van T-cellen), de productie van T-cellen hangt gedeeltelijk af van het gebied van het thymusweefsel.

Het is bekend dat thymusinvolutie wordt beïnvloed door de geslachtshormonen - hoge niveaus van androgenen dragen bij aan thymusinvolutie.


We hebben meer studies nodig die zijn gericht op thymusregeneratie- en conserveringspatronen. Studies suggereren dat interleukine 7, interleukine 22, insulinegroeifactor 1 (IGF-1) en groeihormoon (GH) de sleutels tot die patronen kunnen zijn, hoewel de meeste onderzoeken preklinisch zijn.Suggereert nieuw bewijs  dat de groeifactor van keratinocyten kan helpen bij de regeneratie van de thymus na acute schade.

Laten we in ons hogere hart blijven en de geheimen vinden voor centrale tolerantie en regeneratie. 


Wat het voor mij extra bijzonder maakt is dat alle fysiologie terug te vinden en te koppelen valt aan jouw unieke blauwdruk! Hoe? Door een analyse van jouw Human Design en Gene Keys te laten make ! 

Leuk he?! En daarnaast kan je zo ook mogelijk vage klachten achter halen en oplossen!

Tot de volgende keer, Liefs, Corrinda

-xXx-References


The early work on the discovery of the function of the thymus, an interview with Jacques Miller; Jacques Miller; Cell Death & Differentiation Cell Death & Differentiation27, 396–401(2020)


https://www.nature.com/articles/s41418-019-0462-y 


Thymic involution and rising disease incidence with age; S. Palmer, L. Albergante, C. C. Blackburn,  T. J. Newman; PNAS February 20, 2018 115 (8) 1883-1888


https://www.pnas.org/content/115/8/1883 


Intestinal microbes influence development of thymic lymphocytes in early life; M. Ennamorati, C. Vasudevan, K. Clerkin et al, PNAS February 4, 2020 117 (5) 2570-2578


https://www.pnas.org/content/117/5/2570 


Thymus: The Next (Re)Generation; M.S Chaudhry, E. Velardi, J. A. Dudakov; Immunol. Rev. 2016 May; 271(1):56-71.


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4837659/


Thymus: The Seat of the Human Soul By Suniva Snowe 


https://upliftconnect.com/thymus-seat-human-soul/ 


Lakshmi Chandra Mishra: Scientific Basis for Ayurvedic Therapies, 2004


Maharishi Ayurveda - Fatigue/ Immune System


http://www.ayurveda.org.au/fatigue-immune-system/


https://www.etymonline.com/search?q=thymus,

Bron foto: Gene key Publishing