The 9 centered being.


30 Sep
30Sep


1.Hoofd: Het hoofdcentrum is de bron van inspiratie, mentale druk of angst. 


Dit is een van de twee drukcentra (de andere is de root)


2. Ajna: In dit centrum wordt de info die je vanuit het hoofd-centrum binnenkrijgt verwerkt. Hier worden dus inspiratie en prikkels geïnterpreteerd. Een instrument waarmee je overzicht krijgt, onderzoekt en informatie verwerkt.


3. Keel: Het centrum dat staat voor de manier waarop je jezelf manifesteert, zowel in je verbale communicatie als in je handelen.


4. G-centrum: Staat voor identiteit, richting en liefde. Een soort magneet met maar één pool. Deze aantrekkende magneet zorgt ervoor dat de mensen, plaatsen en gebeurtenissen die voor ons een waardevolle betekenis hebben, vanzelf op ons pad komen.


5. Ego: Staat voor wilskracht en de kracht om jezelf te kunnen bewijzen en die zorgt voor ontwikkeling op het materiële vlak en eigenwaarde.


6. Sacraal: Centrum met een enorme kracht, waaronder de functie om leven te genereren/voortplanting. Het Sacraal-centrum stelt ons in staat door middel van werk te reproduceren; het levert de kracht om te groeien en te ontwikkelen.


7. Milt: Centrum verantwoordelijk voor het functioneren van ons immuunsysteem en welbevinden. Instinctief, intuïtief en op basis van smaak. beslist dit centrum wat gezond is voor onze fysieke overleving en wat niet.


8. Emoties: ’t Emotionele centrum staat voor het hele spectrum aan emoties dat we kunnen ervaren. De energie van het gedefinieerde/gekleurde emotionele centrum beweegt zich in een golf, van het ene uiterste van het emotionele spectrum naar het andere.


9. Wortel: Dit is het onderste centrum op de Human Design-kaart  en staat voor ‘gedrevenheid’. Evenals het bovenste Hoofdcentrum, oefent ook het Wortel centrum druk op ons uit; het stimuleert ons om te ontwikkelen en ons aan te passen aan de uitdagingen die de wereld biedt.


Tot de volgende keer!

Wil je jouw design weten?! Neem dan nu contact op met Corrinda  +31653796645

-xXx-