Innerlijke autoriteit, wie is de baas in JOUW huis?


17 Dec
17Dec

'Als JIJ denkt dat je een manier kan bedenken om onder jouw echte ik uit te komen.Dan zou je nog wel eens heel bedrogen uit kunnen komen!'


Meer dan 60% van de mensen heeft een 'open hoofd' zoals ze dat in de human design noemen. Dit wil zeggen dat dit beïnvloedbaar is door alles wat buiten jou plaats vind of op je af komt en de informatie die naar je toekomt. 

Het brein, het denken is als een harde schijf die informatie en ervaringen op slaat, maar kan niet weten. Kan jouw computer denken en beslissingen voor je maken?

Het geeft je de informatie. Je analyseert die informatie en dan... Wie maakt nu die uiteindelijke beslissing? Je computer of jij?!


Hoe vaak heb je niet ervaren dat wanneer je iets beredeneert hebt dat je achteraf spijt hebt dat je 'wel wist' dat het niet de juiste beslissing voor jou was?!

Dat je naar 'dat stemmetje' binnenin had moeten luisteren?! Hmmm...

Herkenbaar? ;-)


Wat, waar, hoe dan, dat 'stemmetje'?!


Dat stemmetje ben JIJ! Bij de één is dat het stemmetje in het nu, het buikgevoel. Bij de ander is dat het gevoel in het hart. De Solar Plexus. 

'Hoe voel ik mij op het moment', is bepalend voor welke beslissing op en in het moment je maakt. 

Voor diegene is het dus heel belangrijk bewust te zijn dat je niet in een opwelling, van je helemaal super sterk en happy voelen, ja zegt waarvan je later voelt dat je daar helemaal geen zin of tijd voor hebt, of tijd voor WIL maken!

Daar tegenover gesteld, wanneer je in een dipje zit of je lusteloos voelt,  iemand je een vraag voorlegt of stelt je iets voorstelt, ben je geneigd om het af te wijzen.

 Of je zegt simpelweg direct, NEE.

Een dag of een week later heb je spijt!

Je hebt een kans gemist omdat je even in een ander emotionele wave zat, spijt, balen en frustratie.

De kunst is om je daar van bewust van te zijn en geen druk te voelen vanuit het hoofd om een antwoord of een response te geven, maar jezelf even de ruimte te geven

om te voelen of dat je JA of NEE wilt zeggen op de vraag. Dit moment van jouw waarheid noemen wij ín het midden van je wave zitten. 

Niet in je high of in je low, maar in balans. Daarmee weten wat voor jou goed is om dat te doen waar je achteraf geen spijt van krijgt.


Wat voelt goed voor jou? 

Gezond egoïsme maakt ook dat je niemand teleurstelt.

Tegelijkertijd stel je vooral ook jezelf niet teleur en op langer termijn zal je merken dat je de 'juiste'mensen om je heen aantrekt met als resultaat...

Vul die maar in ;-D


Ook de verwachtingen die we van en bij elkaar hebben zijn bij de wetenschap van je innerlijke autoriteit helder en makkelijker te accepteren.

Je kan van iemand die emotionele autoriteit heeft niet verwachten dat hij/zij direct weet waar hij of zij zin in heeft of weet wat hij/zij aankan. 

Ze leven niet in het NU zoals iemand met de innerlijke autoriteit 'de mild'. Deze mild leeft in het NU en NU en NU.

 In het moment zelf weten zij wat voor hun juist is  en hoe te reageren, mits.. 

Hun hoofd, het geconditioneerde denken hen niet in de weg staat!... 

Dit is niet persoonlijk! En werkt visa versa.


 Conflict zijn zo gemakkelijk ontstaan, maar eigenlijk onnodig wanneer je bewust bent van elkaars mechanisme.

Dit is de eerste stap naar een betere communicatie en begrip.

Het bewust zijn van jouw eigen blauwdruk, is de eerste stap naar een beter en gezonder leven.

Leven naar wie je werkelijk bent! Beslissingen maken die voor jou waarheid zijn, gemaakt vanuit je innerlijke autoriteit, is leven in authentiekheid, jouw uniekheid!


En daar wordt uiteindelijk iedereen gelukkiger van :-D


Meer weten? Vraag!

Ik ben hier voor jou, much love.


Corrinda, 'Your Innerverse Coach'.


-xXx-