Be your unique expression of life!


24 Nov
24Nov

Jeugd en Human Design

Human Design is eigenlijk voor de jeugd. Liefst zo jong mogelijk. Want hoe jonger je bent, hoe minder geconditioneerd je bent. Hoe minder de omgeving al van invloed op je is (geweest). Hieronder legt Ra het zelf even uit. 😉

Hoe ga jij met mensen om die totaal anders zijn dan jijzelf?

Deze vraag kreeg ik via de mail: “Ik houd van rustige lieve mensen. Toch ben ik zelf niet zo. Ik ben redelijk druk, snel afgeleid dus kom ik vaak over alsof ik niet geïnteresseerd ben in iemand. Dat is echter wel zo, maar ik ben dan alweer met iets anders bezig en wil niet afwachten wat die andere persoon te melden heeft. Kom ik echter iemand tegen die hetzelfde is als ik, dan kan ik daar niet mee omgaan. Ik zoek dus mensen op die naar mij luisteren i.p.v. dat ik eens aandachtig naar die ander luister. Ik wordt ook vaak moe van mezelf en heel vaak sla ik mezelf voor mijn kop omdat ik niet aardig ben, terwijl ik eigenlijk van binnen heel liefdevol ben. Een persoon met gebruiksaanwijzing dus…” Dus de vraag: “Hoe ga jij met mensen om die totaal anders zijn dan jijzelf?” 

Anders dan jijzelf

De grootste bevestiging die ik heb gekregen, toen ik me in Human Design ging verdiepen, was dat iedereen echt uniek is en waarom. En met uniek kun je ook zeggen; anders. Iedereen heeft een andere geschiedenis, kijk op de wereld, op gebeurtenissen, voelt anders, beleeft dingen anders, ervaart anders. Dus wanneer je met anderen omgaat, heb je, in mijn beleving, altijd te maken met personen die ergens op zeker anders zijn dan jij en dat IS HELEMAAL OKÉ!

En dan

Hoe ga ik om met mensen die totaal anders zijn dan ik.

Bewust worden en zijn dat niemand hetzelfde kan of hetzelfde als jij kan zijn, is het halve werk. Maar dit kan soms best heel lastig zijn.

En als je diegene niet kan volgen of niet begrijpt, snapt, waarom geen vragen stellen? Gewoon vragen naar de waarom's, de hoe, de wat etc. .

Wat als je dat verschil nu eens zonder je ego benaderd. Jouw eigen emotie en of angsten even uitzet, je na het stellen van je vragen de antwoorden in je opneemt en in rust ze eens in 360 graden in jezelf gaat bekijken?!  Dan bestaat er een grote kans dat je zelf nieuwe inzichten krijgt! Dat er zelfs licht in je donkere hoekjes van je zijn binnen komen en op die wijze daarmee jezelf bevrijdt van angsten en oud zeer.

Zou dat niet heerlijk zijn?!

We hoeven niet hetzelfde te zijn, er is niet 1 weg, ieder heeft zijn of haar unieke levenspad en doel en onze vrije keuze bepaald de hoe en of dat we daar wel of niet heel of gehavend aankomen. Maar wat als we nu eens in ieder geval lief voor elkaar zijn en respect hebben voor elkaars wijze. 

Elkaar niet proberen te veranderen, maar bij te staan. Sharing = Caring. En kunnen we van elkaar leren.

Be the true you

Ik streef er naar om mensen in hun waarde te laten. Ze te zien voor wie ze werkelijk zijn en hun aandeel tot het grotere geheel te zien. Non judgement. 

Ik zie mensen het liefste in mijn buurt dat ze zichzelf kunnen en durven te zijn. En sluit hun pad niet bij de mijne aan, laat ik ze simpelweg hun gang, maar zonder mij verder gaan <3

Mensen denken en handelen niet hetzelfde. Communiceren niet hetzelfde. Ervaren dingen niet hetzelfde… Het is aan ons allen om elkaar zo goed mogelijk proberen te begrijpen. Door elkaar oprechte vragen te stellen. Zo eerlijk mogelijk naar elkaar te communiceren. Open staan voor elkaars mening, elkaars eigenaardigheden, elkaars normen en waarden ook al zijn het niet altijd de jouwe. We zien de ander door ons zelf. 

Vraag: Weet jij wie je werkelijk bent? ;-)


'Be your uniqness, it will make us all whole again.'


Much love, Your Innerverse Coach, Corrinda


-xXx-